Треньорът на Сутиеска: Левски ни превъзхожда във всеки сегмент, ще играем без 6 основни футболисти

0
- -

„Левски“ ни превъзхожда във всеки сегмент -много по-опитен отбор е от „Сутиеска“, много по-класен, ние имаме доста млади играчи. „Левски“ има много по-добра организация и много по-голям бюджет. Но въпреки всичко, въпреки голямата разлика по тези показатели аз имам едно разбиране за футбола – че в крайна сметка всичко се решава на терена. Имаме голямо желание да продължим напред, но никой няма да ни се сърди, ако не успеем. Важното е да се борим на предела на възможностите си.“ Това заяви в интервю за „24 часа“ треньорът на „Сутиеска“ Никола Ракойевич-Пецо.

На въпрос колко всъщност е бюджетът на „Сутиеска“, Ракойевич отговори: „450-500 хиляди евро на година. А на „Левски“ май е 5-6 милиона. Но това сега не е важно. Казах ви – всичко се решава на терена.“

В четвъртък от 20 часа на „Герена“, Левски“ посреща тима от Черна гора в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Реално ще играем без шестима основни футболисти от завършилото първенство. Напуснаха ни тримата най-добри от полусезона – Влайсавлйевич, Шимура и Дамянович. Наказан е вратарят ни Гилйен, контузени са нападателите Ивановичи Божович. Това не е никак малко. Да имахме много опитни футболисти, да кажем, че не е проблем. Но какво да правим? Ще изпробваме някои млади играчи, които имаме. Важно е да се борим като отбор“, добави Пецо Ракойевич.

„Не искам да се отбраняваме. Това е моето схващане за футбола. А и нямаме изпълнителите, с които да се отбраняваме. Така че е сигурно едно -ние ще играем толкова, колкото ни позволи „Левски“. И „Левски“ ще играе толкова, колкото му позволим ние. Картите са открити, резултатът ще се реши с показаното на терена“, каза още старши треньорът на „Сутиеска“.

„Левски“ не е клуб, от който да ни е страх, но българите със сигурност са фаворити“, заяви защитникът Никола Огийепович.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК