„Червените“ проявяват едни и същи симптоми, но нямат решение на проблема

0
- -

Намираме се в края на ноември. ЦСКА-София вече изигра 25 мача от началото на сезона, смени и треньора, с който започна кампанията. Въпреки това при армейците продължава да съществува проблем, който блесна с пълна сила още в първия им двубой през лятото. Те обаче все още не са намерили решение за него, пише „Тема спорт“.

Срещу Арда през уикенда червените допуснаха шестото попадение след корнер през тази есен. Голът падна още във втората минута, а в следващия четвърт час кърджалийци имаха още две 100-процентови ситуации след ъглови удари. Единствено късметът запази пасива на армейците от само един гол и им позволи през втората част да стигнат до обрат.

Притеснително е обаче, че тимът на Стойчо Младенов продължава да проявява едни и същи симптоми, но така и не се стига до решение на проблема. Всичко започна още с първия мач през кампанията. Тогава още под ръководството на Любослав Пенев ЦСКА-София се сгромоляса във финала за Суперкупата на България, губейки с 0:4 от Лудогорец. Още от дебютните минути на срещата тимът показа огромна несигурност при статичните положение в полза на противника. След като на два пъти се разминаха, в крайна сметка в 10-ата минута Пластун опъна мрежата на Бусато. Голът бе отменен заради нарушение в атака, но още тогава сигналната лампа светна.

В първия кръг от шампионата ЦСКА 1948 вкара на ЦСКА-София именно след ъглови удари. Първо Чочев се разписа с глава, а след това при ново центриране тимът му получи право да изпълни дузпа, която той реализира.

Червените инкасираха попадения след корнери и в двата си мача с Осиек, което при друго развитие на събитията можеше да се окаже фатално за амбициите им в Европа.

Те се оказаха изоставащи и в дербито с Левски след красиво изпълнение на Георги Миланов, отново след центриране от ъглов удар.

Второто попадение на Георги Минчев при 3:1 за Локо Пловдив на „Армията“ също дойде при такава ситуация. Поуки обаче така и не бяха взети, а червените стояха на прага на нова болезнена загуба у дома срещу Арда. За тяхна радост изкараха късмет, който обаче невинаги ще ги покрива.