Мъри: Ако трябва, ще продаваме всичко! За клуба тези цифри са мисия невъзможна в момента

0
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – говори преди мача с Арда.

„Драган Михайлович все още не е готов на 100 процента. Мартин Петков също е с травма, която доста време не успяхме да излекуваме. Другите са здрави. Надявам се вземат участие в мача.

Марин Петков е част от отбора от много време. Не е нещо ново за него. Показал е, че може да играе на високо ниво. В някои мачове го натоварихме повече за неговите крехки 18 години. Нямам никакви притеснения за представянето му. Много добро ниво е и може да играе спокойно срещу всеки съперник в България.

Не деля моите футболисти на отделни единици, на класни или некласни. За мен е важно отборът как ще се представи. Ако има отсъстващи, трябва да ги компенсираме с добри колективни действия. Имаме достатъчно добри футболисти в съблекалнята, които могат да се представят и трябва да се представят на високо ниво. Предния мач ни липсваха опитът на Михайлович и Миланов. Това са играчи с достатъчно богата визитка, играли са на високо ниво и имат опит, който за млад отбор като нашия е безценен.

Всеки футболист на терена може да изпълни дузпа. Може пак Цонев да изпълни. Дай Боже да имаме повече дузпи да имаме.

Нормално е да има раздразнание, след като си създал толкова положения и не си ги реализирал. Като игра срещу Ботев (Вр), с изключение на първите 15-ина минути, през другото време отборът се доближава до стила, който трябва да показва Левски – с масирани атаки, с преса на противника, с атакуващи действия и доста положения. Дай Боже другия път да влязат. Трябва да подобряваме с всяка минута нашия стил и начин на игра. Там ни е проблемът, най-вече в увереността.

Естествено, че съм готов и да се продават футболисти. В момента най-важно е спасението на Левски. А то минава първо през финансовото спасение, за да нямаме фалит. След това да подобряваме игровия облик. Ако трябва, ще продаваме всичко, към което има интерес, за да можем да спасим клуба. Нямам притеснения, ако трябва ще играя с юношите. В момента не ме вълнува толкова резултат, а Левски да се стабилизира, да стъпи на крака и постепенно да започне да надгражда. Няма проблем, имаме единомислие с Иво Ивков.

Много са стряскащи цифрите, които обяви Ивков. Допуснати са грешки, които не трябва да ги допускаме с цената на всичко. Гарантирано е от нас, че няма да се допускат. За клуба на този етап според мен е мисия невъзможна и може да се окаже фатално.

Арда прави добро впечатление. Играе добър, комбинативен футбол. Стабилен и добре играещ отбор“, коментира Стоилов.