Георги Минчев с хеттрик, Локо Пд би Пирин и влезе в топ 6

0
- -

Локомотив Пловдив победи с 3:2 Пирин в Благоевград в мач от 16-ия кръг на Първа лига. В герой за „смърфовете“ се превърна Георги Минчев, който реализира хеттрик. През първото полувреме точен за домакините бе Станислав Костов, а Станислав Манолев от дузпа в 90-ата минута оформи крайния резултат в двубоя. С тази победа Локомотив влезе в топ 6 и измести Берое.

В 20-ата минута Пирин допусна много груба грешка в защита. Бирсент Карагерен се оказа съвсем сам и влезе в наказателното поле на домакините, след което последва подаване наляво към Георги Минчев, но топката беше прекалено силна за десетката на Локо Пд и той не успя да я достигне, за да стреля веднага.

Красимир Станев стреля от около 20 метра в 26-ата минута, но над напречната греда в аут.

Пирин поведе с 1:0 в 29-ата минута. Станислав Костов се пребори за топката с Парвиз Умарбаев и влезе в наказателното поле на Локомотив, където стреля, но топката рикошира в двама футболисти на „смърфовете“. Костов обаче не се отказа, показвайки борбеност и достигна до избитата топка. Той веднага отправи силен удар по земя от около 15 метра, който остави безпомощен германският страж на гостите и топката влетя в мрежата му – 1:0.

Антон Карачанаков се опита да изненада Лукас Рейдър в 50-ата минута с удар директно от фал, от около 20 метра, но Лукас Рейдър внимаваше и успя да спаси.

В ответната атака Умарбаев стреля много опасно от пряк свободен удар в ляво от наказателното поле на Пирин, но топката излезе в аут след изпълнението му.

Пирин можеше да вкара втори гол в 53-ата минута, когато Антон Карачанаков финтира много добре Кристиан Гомис в наказателното поле и стреля с десния крак, но Рейдър улови кълбото.

Локомотив Пловдив изравни резултата в 58-ата минута, когато Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле на Пирин, където Георги Минчев изпревари Николай Бодуров и вкара топката в левия ъгъл на вратата на Хенгелман.

Локомотив Пловдив осъществи пълен обрат в мача в 62-ата минута, когато Димитър Илиев пусна добър пас към Георги Минчев, който отблизо стреля, а вратарят Хенгелман реагира много слабо и позволи топката да влезе за втори път във вратата му.

Локомотив Пловдив можеше да вкара трети гол в 68-ата минута, когато Умарбаев центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Георги Минчев стреля с глава, но право в Хенгелман, който този път успя да спаси.

Пред Станислав Костов се откри не лоша възможност в 79-ата минута. Нападателят на Пирин бе оставен непокрит в наказателното поле на Локомотив, но стреля много неточно в аут.

Съдията Никола Попов свири много спорна дузпа в 87-ата минута за Локомотив Пловдив. Карагарен проби в наказателното поле на Пирин, след което потърси контакт с младия Тасев и падна в наказателното поле на домакините. Съдията Попов свири дузпа за Локомотив, а ВАР не се намеси.

Наказателният удар бе реализиран от Георги Минчев в 88-ата минута, който оформи своя хеттрик. Това е неговият втори хеттрик от началото на сезона. Той отбеляза три попадения и във вратата на ЦСКА-София. 

Съдията Никола Попов свири дузпа за Пирин в 89-ата минута за нарушение на Кристиан Гомис срещу Тасев в наказателното поле на Локомотив.

Станислав Манолев реализира дузпата в 90-ата минута и резултатът стана 2:3.

С тази победа Локомотив Пловдив се изкачи на шесто място в класирането с 23 точки, докато Пирин Благоевград е предпоследен с 12 точки.