Лудогорец продава доскорошен неизменен титуляр! Затова го пратили на пейката

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец е на път да продаде вратаря Кристиян Кахлина, съобщава „Тема спорт“. Това е и причината 29-годишният хърватин да седне изненадващо на пейката. Той бе избор №1 на треньорския щаб до решителната визита на Цървена звезда. Двубоят от група F на Лига Европа бе на 21 ноември. Тогава под рамката застана нидерландецът Серджио Падт. Това бе първият му двубой за разградчани на континенталната сцена. Преди това Падт имаше единствено мачове в родното първенство, както и един за Купата на България.

Към Кахлина сериозен интерес има от Хайдук Сплит. Начело на този тим вече е бившият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас. Литовецът бе уволнен след поражението с 0:1 от Цървена звезда в Разград на 30 септември. В хърватския клуб той се събра със спортния директор Миндаугас Николичос, с когото работиха заедно в Горица. От последния клуб Валдас премина в Лудогорец, а шефът отиде в Хайдук. Именно по настояване на Дамбраускас орлите взеха Кристиян Кахлина, защото отлично познаваше качествата му от съвместната работа в Горица. Първо вратарят бе под наем до лятото, а след това разградчани откупиха правата му за около 300 хиляди евро. Сега Кахлина, Дамбраускас и Николичос са на път пак да се съберат. Естествено, това ще се случи, ако Хайдук извади пo-голяма сума от тази, която разградчани броиха, за да го имат. Интерес към вратаря има и от други клубове.

За последно Кристиян пази при поражението с 0:2 от ЦСКА 1948 в Бистрица. Тогава той изигра силен мач и не позволи на съперника да спечели с по-убедителен резултат. След това обаче Кахлина седна на резервната скамейка – изгледа от нея поражението от Цървена звезда и победата над ЦСКА-София. До момента през сезона вратарят има 9 мача в Първа лига, 1 за купата, един за Суперкупата, както и 12 в евротурнирите – 8 в квалификациите за Шампионската лига и 4 в груповата фаза на Лига Европа.