В Германия ограниченията на стадионите продължават

- -

В Германия беше взето решение за ограничаване на присъствието на футболни мачове във връзка с пандемията на коронавирус.

Според Кикер на срещата на ръководителите на федералните държави и с участието на германския канцлер Ангела Меркел и нейния наследник Олаф Шолц е решено да се допускат не повече от 15 хиляди зрители на стадионите или не повече от 50% от общият капацитет на стадиона, което от двете е по-малко…

В този случай ще са необходими маски и ще бъдат допуснати само ваксинирани и възстановени хора. Възможно е също така да се изисква отрицателен резултат от теста за коронавирус.

Трябва да се отбележи, че подобни ограничения важат и за редица други спортове, включително баскетбол, хандбал и хокей. Броят на феновете там е ограничен до 5 хиляди.

В отделни региони с постановления на местното ръководство ще бъде въведена (или вече е въведена) забрана за посещение на мачове. Така Маркус Седер, министър-председател, където са базирани Байерн Мюнхен, Аугсбург и Гройтер, обяви, че няма да има зрители на мачовете, които ще се проведат в района. Той също така изрази съжаление, че този пример не е последван от всички представители на федералните държави.

Отделно се съобщава, че мачът от 14-ия кръг на Бундеслигата между Борусия Дортмунд и Байерн ще могат да посетят не повече от 15 хиляди зрители.

Левски иска 1 милион от нов спонсор за надпис на фланелките