Левски за сефте вкара в първите 15 минути! Ради Цонев стана асистент №1

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски записа пети пореден мач, в който отборът на Станимир Стоилов не допусна попадение във вратата си. Това бе и шестата суха мрежа за Николай Михайлов през сезона.

Гьоко Зайков отбеляза първото си попадение с екипа на сините, след като реализира във вратата на Ботев Пловдив в 6-ата минута. По този начин северномакедонецът е десетият голмайстор на столичани от началото на сезона. Първи по този показател е Борислав Цонев, който вече има шест, докато Бари е с четири. Три гола има Марин Петков, докато с два е Георги Миланов. По едно попадение имат Здравко Димитров, Андриан Краев, Радослав Цонев, Мартин Петков, Гьоко Зайков и Христофор Хубчев, като последният вече не е част от сините.

Левски за първи път реализира попадение в първите 15 минути на двубоите. От началото на сезона това бе най-яловият период в срещите на тима. Тенденцията се запази за попаденията в заключителните минути на двубоите, след като сините се разписаха за седми път в този откъс от мачовете.

Радослав Цонев се превърна в асистент №1 на Левски, след като подаде четвърти голов пас от началото на сезона. Халфът центрира отлично към Гьоко Зайков за първото попадение в срещата.