Дошъл от Бенфика напуска Черно море

0
Снимка: chernomorepfc.bg
- -

Един от нападателите на Черно море – Зе Гомеш, напуска „Тича“. Това ще стане по взаимно съгласие и трябва да бъде оформено в следващите дни, съобщава „Мач Телеграф“. Желанието на 22-годишния футболист е да се върне в Португалия и да пробва своя късмет в някой елитен отбор. Зе Гомеш дойде във Варна от втория тим на Бенфика, а преди това е играл за Портимонензе в Примейра лигата.

Въпросният футболист акостира в Черно море преди около година. Зе Гомеш дойде с големи успехи във визитката си – шампион на Португалия с Бенфика, играл в Шампионската лига, първенец на Европа до 17 и 19 години с „мореплавателите“. През първия си полусезон той записа 15 мача, в които вкара 3 гола (на Ботев Пд, Монтана и Берое). През тази есен Зе Гомеш участва в 15 срещи, само в 6 бе титуляр, като вкара само едно попадение – на ЦСКА 1948 за успех с 3:2.

Илиан Илиев със сигурност ще иска да привлече нападател през зимата. След напускането на Зе Гомеш на „Тича“ остават само с един качествен нападател – Евгени Сердюк. Украинецът наистина впечатлява с представянето си, като след идването си във Варна отбеляза 4 гола в 10 срещи.