Съдия-изпълнител влезе в Калиакра

0
- -

Частен съдебен изпълнител е представил съобщение за запор върху субсидията на Общината в Калиакра, съобщи кметът на Каварна Нина Ставрева. Запорът е във връзка с изтеглен преди няколко години от клуба кредит.

„Той е бил предоставен под формата на овърдрафт за оборотни средства, каквито не са необходими на такова сдружение. Но това е най-малкият проблем. Този кредит не е плащан във времето. Абсурдът и въпросът, който зададох на съдия-изпълнителя, е защо се запорира субсидията, след като за обезпечение има запис на заповед за 54 000 лева, а задължението към банката е 48 000 лева“, коментира Ставрева.

Тя припомни, че при одита, който беше направен по молба на новия УС, е установено, че в касата на Калиакра трябва да има налични 1 412 000 лева към миналата година, които липсват.

Предвидената в бюджета на Община Каварна субсидия за Калиакра за 2017 г. е в размер на 150 000 лева. Досега са преведени 55 000 лева. Бил е подготвен превод на още 25 000 лева, но след запорното съобщение те не са платени, посочи Ставрева.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК