Берое и Левски стигнаха до хикс в напечен мач

0
Снимка: levski.bg
- -

Берое и Левски завършиха наравно в напечен мач и си поделиха по една точка. Срещата се игра в Стара Загора.

Берое стартира доста активно мача, а в първите 15 минути на два пъти Джонатан Перейра имаше възможност да тормози Михайлов, но не сполучи и при двата удара.

В 16-ата минута Димитър Костадинов пробва рефлекса на Ганев, но вратарят на старозагорци се справи. Само минута по-късно отлична атака на Левски позволи на Марин Петков да навлезе към наказателното поле отдясно, пусна пас към Бари, а той от няколко метра матира Ганев с брилянтен удар с пета.

Билал Бари стреля отлично, но от малък ъгъл и топката нацели страничната греда в 37-ата минута. В следващата Берое отвърна с опасност. Лебон пусна пас към наказателното поле отляво, а Камбуров засече топката, но тя излетя над напречната греда.

Минута преди края на първата част Мечев от пряк свободен удар стреля право в ръцете на Михайлов.

Подновяването на играта донесе и доза искри между двете формации. Димитър Костадинов задържа неправомерно Лебон в 48-та минута, който в изблик на ярост без малко не успя да изрита плеймейкъра на Левски и да си отнесе директен червен картон.

Гостите от София отново пропиляха добра възможност  в 61-та минута за удвояването на своята преднина. Билал Бари се бе преместил на фланга, където демонстрира качествата на крило и с рязка смяна на посоките матира Сако. След това нападателят върна към Марин Петков, а получилият се карамбол пред Ганев можеше да бъде завършен от Митко Костадинов. Изстрелът му се оказа прекалено слаб и спасен от украинеца.

 

В 66-ата минута заучена комбинация, при която Радослав Цонев центрира на първа греда, Билал Бари продължи към далечната такава за Костадинов, а младокът отбеляза на празна врата, бързо беше отменена поради засада. Оказа се, че голмайсторът с №20 е избързал със стотни от секундата преди да атакува коженото кълбо.

 

Постепенно Берое намери верния ритъм в своето представяне и можеше да изравни в 71-ата минута. Илиян Стефанов се възползва от центриране на Лебон, изпревари Гьоко Зайков и стреля акробатично. Николай Михайлов свърши своята работа и отрази с фантастична намеса.

В последните минути домакините се хвърлиха на щурм и изравниха в добавеното време.

180 секунди преди края на редовното време Берое стигна до паритета. В миговете, когато трибуните скандираха „Оставка!“ по адрес на Петър Колев, специалистът направи рисковано действие, вадейки с двойна смяна Омар Камара за сметка на Алиун Фал. Сенегалският нападател обаче му се отплати по най-добрия начин. Илиян Стефанов се възползва от центриране на Фуртадо и непокрит в полето на Левски свали за №11. Стрелецът не чакаше втора покана и отблизо сложи край на дългата серия от „сухи мрежи“ на Николай Михайлов.