Ас на Левски с юбилеен мач

0
Снимка: levski.bg
- -

Халфът на Левски Радослав Цонев изигра своя 80-и двубой за сините във всички турнири, пише „Тема спорт“. 26-годишният футболист стори това в последния двубой за годината срещу Берое, който столичани не успяха да спечелят, завършвайки при равенство 1:1 под Аязмото.

Радослав се превърна в основен играч в схемата на Станимир Стоилов и заформи добро партньорство с Андриан Краев в средата на терена. До момента през сезон той изигра 16 мача в Първа лига, в които реализира едно попадение, като направи и четири асистенции. Цонев има и един двубой за Купата на България. Общо за сините има шест гола.

Срещите на сметката на Радослав можеха да са повече, но през миналата кампания имаше лошия късмет да получи тежка контузия, която го извади за дълъг период извън терените.

Договорът на халфа изтича в края на сезона и ръководството на Левски все още не е започнало преговори за подновяването му. Наскоро Радослав и близнакът му Борислав заявиха, че нямат спорове с треньора Станимир Стоилов и шефовете на „Герена“ и биха се радвали да продължат да носят синята фланелка.