Кайседо отново е стрелец №1 у нас! Има и притеснителна новина за Стойчо Младенов

0
Снимка: cska.bg
- -

С двете си попадения във вратата на Арда Жорди Кайседо отново излезе на върха в голмайсторската листа на Първа лига. Еквадорецът вече има на сметката си 12 попадения, като задмина Сотириу от Лудогорец, който е с 11.

И двата гола на Кайседо дойдоха след удари с глава, като това бяха съответно шестото и седмото попадение на тарана по този начин от началото на шампионата. Той се разписа на два пъти след изпълнения на корнер и три пъти от свободна игра, а точните изстрели в Кърджали бяха първите му след фаул през тази кампания.

Любопитно е, че и петте попадения, които еквадорецът бе отбелязал с глава досега, бяха дошли на стадион „Българска армия“. Четири от петте гола, вкарани извън дома, пък бяха дошли след изстрел с крак. След двубоя с Арда тази статистика и процентовото й отношение доста се промениха.

Притеснителна за Стойчо Младенов обаче е зависимостта, която ЦСКА-София има към Кайседо, пише „Тема спорт“. Таранът е отбелязал почти половината от головете на армейците в шампионата – 12 от обшо 29!

В понеделник на мача ЦСКА-София – Лудогорец Кайседо и Сотириу ще определят кой ще е водач в голмайсторската листа по време на паузата в шампионата.