Поляци напират за халф на Черно море

0
Снимка: chernomorepfc.bg
- -

Полски елитен клуб проявява сериозен интерес към халф на Черно море, съобщава „Тема спорт“. Става въпрос за Пабло Алварес Гарсия. Засега името на тима се пази в тайна.

24-годишният испански атакуваш, полузащитник направи изключително силна есен. Той вкара 5 гола в 17 мача и затвърди доброто впечатление от пролетта, когато записа 15 срещи с 2 попадения. Пабло Гарсия дойде в началото на 2021 година. Той действаше или зад нападателя, или като вътрешен халф.

Гарсия пристигна на „Тича“ от втория отбор на Алавес. Ако въпросният полски клуб излезе с конкретна оферта за испанеца, която да задоволява него и Черно море, е възможно варненци да я приемат.

Моряците се разделиха с четирима играчи след края на есенния дял – Зе Гомеш, Фоде Гираси, Джеваро Непомусено, както и вратаря Иван Дичевски. В тима беше привлечен Мазире Соула, който играе като атакуваш халф. Търсят се нападател и крило.

„Имахме желание Зе Гомеш да остане, договорът му е за още шест месеца, но той просто не се чувстваше щастлив при нас. Уважихме искането му“, коментира старши треньорът на варненци Илиан Илиев.