Шок за „червена“ България! Нов стадион засега е невъзможен, може само да боядисат стените

0
balgarska armiq proekt2
Снимка: cska.bg
- -

Единият от собствениците на ЦСКА-София – Юлиан Инджов – разкри шокираща новина за „червена“ България. Към момента изграждането на нов стадион на мястото на сегашния „Българска армия“ е невъзможно.

„Благодаря на министъра на спорта за срещата. Има напредък в отношенията на държавата към спорта. Надяваме се в най-скоро време това да си проличи и ние да разберем решенията, които новият кабинет ще предприеме за развитието му.

Разбрахме се да се създаде тристранна работна група – ОСК ЦСКА, Министерство на спорта и Сердика спортни имоти. До 15 януари тя трябва да разгледа казуса и да излезе със становище. Министерство трябва да вземе принципни решения. То трябва да изясни стадиони държавни ли са, частни ли са, кой плаща издръжката, кой ги строи.

В момента ситуацията е такава – собствеността на стадионите е различна. Проблемът с „Българска армия“ е много по-сложен. Новият ОУП на Борисовата градина не е благоприятен. Предвижданията са само за ремонт. Държавата може да направи само едни навеси над трибуните, но това няма да удовлетвори ФИФА и УЕФА.

Нашият план за нов стадион към момента не може да бъде реализиран. Затова не сме си платили наема последните 2 години. Държавата имаше ангажимент да предложи в това общо дружество имот със строителни книжа. За момента за стадион „Българска армия“ не могат да се извадят каквито и да било книжа, освен за текущи ремонти – да пребоядисаме стените, да зачистим или да изградим едни навеси. Това не е в концепцията на един частен инвеститор. Не може да си похарчиш парите за нещо, което няма да доведе до краен резултат. На този етап нов стадион е невъзможен. Работната група трябва да намери начин това да се случи, за да има публично-частно партньорство между ЦСКА и „Сердика Спортни имоти“. Работната група трябва да проучи документите и да докладва на министъра.

Грешно е да се говори за наем. Парите, които ние давахме на „Сердика спортни имоти“ трябваше да се връщат под формата на инвестиции в „Българска армия“ и Панчарево. Двата обекта обаче нямат строителни книжа.

За пореден път сме на среща с министъра. Надявам се, че този път ще доведе до определени резултати“, заяви Инджов след срещата при министър Радостин Василев.