Строителят на Колежа разкри колко милиона са получени: Ако не стигат 1, 2, 3, общината да гласува пак!

0
Снимка: facebook.com/Botev.Plovdiv
- -

Бизнесменът Илиян Филипов, чиято компания строи в момента стадион „Христо Ботев“, разкри интересни детайли след срещата в общината за бъдещето на съоръжението.

„Имаше много неща, които не бяха ясни на феновете и те се разясниха. Парите за препроектира-нето трябваше да минат през Общински съвет – това са процедури, които няма как да бъдат избегнати, те се бавят. Знаете как работят администрациите в България. Аз мога ли да работя без официални документи? Нямам право и не мога“, заяви Филипов, цитиран от „Мач Телеграф“. Бизнесменът разкри, че преди ден е получил 200 000 лева от общината.

„До момента са преведени 9,2 милиона за строежа. Трябва да се направи количествено-стойностна сметка, да се види кои обекти ще отпаднат и тогава да се прецени колко не достига за металната конструкция – козирката. Ако не достигнат 2, 3, 4 милиона, да се говори пак с общинския съвет и да се гласуват и да приключим с тоя стадион на 100 процента“, уточни Филипов.

Той смята, че за 1 година всичко по стадиона трябва да се случи.

„Ако до края на януари получа всички необходими документи и проекти, ще си влезем в срока за изпълнение на поръчката. След няколко дни приключвам със стоманобетона. Сега затварям чашката. Остават стъпалата и една плоча отгоре. До 15 януари приключвам всичко и реално няма какво да работя – нямам документи за друго“, разясни Филипов.