Хебър с лагер в Турция и сериозни контроли

0
- -

Сериозни контролни мачове ще изиграе футболният тим на Хебър(Пазарджик) по време на 40-дневния си подготвителен цикъл. Това става ясно от обявената програма за зимната подготовка на отбора.


Хебърци ще бъдат събрани на първи сбор след коледната вакация в началото на идната седмица, но по традиция същинския старт на подготовката ще бъде предшестван от провеждането на функционални и медицински изследвания и тестове. След тях Николай Митов ще започне с тренировките по същество, които до 15-ти януари ще се провеждат на спортна база „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Първата си контрола пазарджиклии ще изиграят на 13-ти януари срещу Славия(София). Два дни по-късно отборът ще замине на двуседмичен подготвителен лагер в Аталия, Турция. Там хебърци ще се готвят с двуразови занимания, ще изиграят и 5 международни проверки. В първата от тях „зелените“ ще срещнат руския Краснодар II. Спарингът е насрочен за 22-ри януари. На 26-ти хебърци ще премерят сили с елитния косовски тим на Дукаджини(Кина). За 29-ти януари е планувана проверка с Ротор(Волгоград).

Последните си две контроли на турска земя Хебър ще изиграе на 1 и 2-ри февруари, като противниците за тях в момента се уточняват. След завръщането си от лагера в южната ни съседка хебърци ще продължат подготовката си
в домашни условия, като ще ще изиграят и още една, последна проверка –
на 12-ти февруари срещу елитния Локомотив в Пловдив. Това ще бъде и генерална репетиция за момчетата на Николай Митов преди първия официален мач на тима за 2022-ра година – гостуването на ФК Созопол,пише „Марица“.

Програма на Хебър за зимната подготовката:

3-6 януари – медицински и функционални прегледи, тестове
7-15 януари – подготовка в Пазарджик
16 януари – 4 февруари – лагер в Анталия, Турция
7 – 18 февруари подготовка в Пазарджик