Мъри прави сметки за евротурнирите, говори за намаляване на заплати и каза кое е най-важното

0
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – говори след първата тренировка на отбора за 2022 година.

„Сонко е сигурен нов, както и Цунами, който заболя и си е в хотела. Има ваксини и ПСР тест. Надявам се утре да представим и Велтон. С оглед на ситуацията, критични 3-4 месеца за нас. Не можем да си позволим да се разпростираме. Ако излезе нещо в движение и имаме възможност. По-важно е да излезем от критичната ситуация като клуб.

Много вярвам в треньорската работа. Да кажа, че Левски ще литне, не съм такъв оптимист. Надявам се да надграждаме и да се подобряваме. Стартираме с нормално кондиционно състояние. Важно е да изградим връзките. Имаме да изчистваме проблеми в играта. По-бързо да отнемаме топката, по-високо да пресираме. Надявам се селекцията да помогне по най-добрия начин. Тя беше изцяло съобразена с възможностите ни.

Утре и другата половина ще мине прегледи. Тогава ще имаме цялостна информация за целия отбор. Това, което виждам за момента, е много добро състояние на играчите.

За мен най-важно е хората в клуба всички да получават редовно заплатите си. Близко сме до това нещо. Ясно е, че имаме ангажименти към хора, загубени дела. Огромни усилия се полагат от хората в клуба, от Палмс Бет. Ако не можем да се справим по най-добрия начин, ще говорим за намаляване на заплатите. Няма друга алтернатива. Важно е Левски да се спаси.

Аз лично правя сметки за евротурнирите. Най-важно е как ще изглеждаме игрово. Ясно е, че има отбори пред нас като класиране, отбори и финансиране. Ние трябва да се подобряваме с всеки ден. Засега има някакъв минимален напредък. Отчитам това като положително. Трябва да съхраним изграденото и да надграждаме. Не очаквам да сме летящ отбор. Очаквам да играем по-организирано и по-уверено“, заяви Стоилов.