Инджов: Мечтата ми е септември да видя разрешителното за строеж на масата

0
- -

Един от собствениците на ЦСКА-София Юлиян Инджов заяви, че мечтата му е септември да види разрешителното за строеж на масата.

„Приятно сме изнанадани от свършената работа от Министерството на младежта на спорта. Мога да похваля министъра, че намери време и влезе в проблематиката. Не става въпрос само за ЦСКА, а за всички клубове в България“.

„Набелязахме пътна карта, с която да вървим напред и нещата да се случат в близък времеви план. Главният архитект на Столична община ще подготви съответни документи, ще излъчим работна група. Оттам-нататък започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля от клуба и министерството за тяхното разрешаване“.

„Мога да кажа, че има доза оптимизъм за спорта в България да се положи на една друга основа и той да върви напред. Не можем да прогнозираме срокове. Има воля от всички страни да не се размотаваме. Сроковете са административни процедури, които са разтегливи“.

„Не сме си представяли да се построи изцяло нов стадион. Старият стадион ще бъде реконструиран. Обсъждахме достъпа до стадиона. За провеждането на международни срещи се изисква такъв за специални автомобили. Мечтата ми е септември месец да видя разрешителното за строеж на масата“.

„Уточнихме дълговете. Министерството на спорта приема нашите подобрения до края на 2019 година и началото на 2020-та. Всичко след това не се приема, но ще продължим преговорите. Около 4 милиона лева са признати от Сердика спортни имоти. Тук влизат Българска армия и Панчарево“.

„Работната група ще продължи да работи още една седмица, за да уточни спорните суми. Законът е ясен и не спорим. Направили сме много подобрения, но не можем да ги представим като инвестиция. Общо те възлизат на 6-7 милиона, но те не ни ги признават. Признават ни 3-4 милиона“.

„Имаме готовност от 2 години за инвестиция в стадиона. Имаме финансов план и ангажимент да построим стадиона. Сигурно ще се прави нова оценка на базите. Такъв е законът – оценките имат срок на действие“, каза Инджов.

 

Гриша Ганчев за стадиона: Палтото е ушито, само ръкавите трябва да сложим