Първо в KOTASPORT: Чужденците в Берое трябва да си намалят заплатите със 70%

0
Снимка: chernomorepfc.bg
- -

Чуждестранните футболисти в Берое трябва да намалят заплатите си със 70%, за да влязат в новата финансова рамка на клуба, научи KOTASPORT.

По наша информация с една от най-големите заплати е вратарят Нордин Бакер, който на всичко отгоре загуби титулярното си място в състава на Петър Колев.

Ако чуждестранните футболисти не се съгласят с подобно намаление на техните възнаграждения, то Берое ще се опита да се раздели с тях по взаимно съгласие, а някои не е изключено да бъдат и продадени, ако има оферти за тях.

Чужденците в състава на Берое са Нордин Бакер, Стив Фуртадо, Джонатан Перейра, Омар Сако, Абубакар Тунгара, Кийлън Лебон, Омар Камара, Алиун Фал и Кукула.

Сако е пред трансфер в ЛАСК Линц. Има интерес към още трима играчи от чуждестранните на Берое и не е изключено те да бъдат продадени.

В същото време Фуртадо и Камара са на Купата на Африканските нации и при тях ситуацията ще бъде най-деликатна, защото в най-добрия случай те ще се завърнат в Стара Загора едва в края на месеца или началото на февруари.