Левски излиза срещу турци за първа победа за годината

0
Снимка: levski.bg
- -

Отборът на Левски излиза срещу турския Генчлербирлиги в четвъртата си проверка от подготвителния лагер в Белек. Мачът е от 16:00 часа българско време. Момчетата на Станимир Стоилов все още нямат победа, но нямат и поражение в контролите. Първите три двубоя столичани завършиха наравно – 1:1 с поляците от Гурник (Забже), отново 1:1 с чехите от Бохемианс и 2:2 с лидера в Словения Марибор.


Подмладеният състав на 26-кратните шампиони показа добра игра срещу словенците и срещу 12-ия от Втора лига на Турция и ще търси първи успех през 2022 година. Съперникът е в по-добро функционално състояние, тъй като шампионатът им е в разгара си, но изпадналият през миналата година от турската Суперлига състав, не се представя добре през тази кампания. Противникът на Левски е в серия от четири поредни загуби, в които е отбелязал два гола и допуснал цели десет. Двубоят със „сините“ е репетиция преди домакинството тази неделя на втория в класирането Анкарагюджю.

Мъри се очаква да направи още няколко промени в състава от последния мач. Драган Михайлович, Радослав Цонев и Здравко Димитров могат да се започнат от първата минута, ако болките в глезена на Димитър Костадинов не отшумят.

Вероятен състав:

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Килиян ван дер Каап, Цунами, Радослав Цонев, Асен Митков, Димитър Кръстев, Марин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари