Нов треньор в Добруджа(ВИДЕО)

0
- -

Якуб Идризов е новият помощник-треньор на „Добруджа“. Той заменя на поста бразилеца Том, който днес лети за родината си, поради сериозни семейни проблеми, които налагат да се прибере в Сао Пауло. Якуб Идризов също ще бъде играещ помощник-треньор. Той е на 31 години, с опит по терените на А и Б група и сега ще направи своите първи стъпки в треньорската професия.

„Това е едно начало, което ще ми помогне за в бъдеще. Все още искам да играя и за мен това е на първо място, но с оглед на създалата се обстановка ще помагам на старши треньора Атанас Атанасов поне до края на сезона. Ще направя всичко, което зависи от мен да помогна на отбора и на момчетата за тяхната подготовка. Смятам, че се подготвяме добре и имаме потенциал да се изкачим в класирането“, сподели за медийна група „Добруджа“ Якуб Идризов.

Старши треньорът Атанас Атанасов съобщи, че все още съществува възможност, макар и малка, Том да се завърне в игра за „Добруджа“ за част от пролетните мачове. Въпреки че отборът се разделя с един от основните си играчи от есента, няма да се търси нов футболист на неговата позиция, защото именно в центъра на халфовата линия в момента конкуренцията е най-голяма и тимът разполага с достатъчно на брой качествени вътрешни полузащитници. Продължава търсенето единствено на типичен централен нападател, където опциите в състава към момента са Адриан Димитров и Александър Стефанов. Все по-малко вероятно изглежда решението да бъде португалецът Уилсън Фелипе, който след като бе приел предложението да дойде в Добрич, първо изкара проби в „Пирин“, а след като не бе одобрен, отиде на проби в „Етър“.

„Ако си мисли, че ще дойде в „Добруджа“ със статута на незаменим футболист и че ще му се молим, няма да стане. Ако Уилсън Фелипе не дойде до сряда, ще бъде затворена страница за нас, защото остава малко време, а е необходимо обиграване и адаптиране към отбора, за да е готов да помага“, заяви Атанас Атанасов.