Няколко жени обвиниха бившия треньор на Челси в сексуален тормоз

- -

Няколко жени обвиниха бившия мениджър на Челси Аврам Грант в сексуален тормоз.

Журналистът Хаим Етгар проведе разследване и засне предаването „Излагане“. Показаха го по израелската телевизия. В този филм няколко жени обвиниха Грант, че използва позицията си в обществото, за да ги убеди да имат сексуални контакти.

Историите на жените, участвали във филма, са сходни: те казаха, че той им е предложил да развият кариерата си в замяна на секс и ги е притискал, докато не се съгласят.

Една жена каза, че през юни 2020 г. Грант я поканил в апартамента си в Тел Авив, като й предложил да й помогне да си намери работа.

„Той ми каза: „Настани се удобно, съблечи си дрехите“. Мислех, че се шегува. Седнах далеч от него, на ръба на дивана. Помоли ме да седна по-близо и се опита да ме прегърне. Той наистина ме хвана и не ме пусна.

Беше ми неудобно, той сложи ръка на бедрото ми. Спомням си как веднага махнах ръката му. След няколко секунди той ме хвана за врата, сякаш искаше да ме удуши, обърна главата ми към себе си и се опита да ме целуне със сила.

Нямах смелостта да му откажа“, каза момичето, което тогава е било на 22 години.

Няколко жени казаха, че докато са работели с Грант, непрекъснато чували забележки от него със сексуален оттенък. Това затруднило поддържането на професионални отношения с него.

Друга спортна журналистка каза, че Грант й е предложил да й помогне да започне кариерата си. След това той й изпращал сексуални съобщения в продължение на няколко години. Няколко жени потвърдиха, че и те са преживели това.

Всички жени признаха, че се страхуват да излязат на публично място, защото се страхуват от последствията за кариерата си.

Нов треньор в Добруджа(ВИДЕО)