Цветомир Панов: Не бях щастлив в Лудогорец! Целта ни е Топ 3

0
- -

Около отбора на Черно море спокойно може да се каже, че без много шум се стига до желаните резултати. През идния уикенд „моряците“ се изправят срещу шампиона на България Лудогорец, който вече изигра един официален мач, побеждавайки Арда с 4:0 за едно полувреме. „Мач Телеграф“ се свърза с крайния бранител на „моряците“ Цветомир Панов, който сподели мнението си за подготовката и амбициите на отбора през пролетта.

„Доволен съм от подготовката, която проведохме. Имаше няколко дни, които бяха студени и поради тази причина терените замръзнаха, но това не ни попречи да се подготвим добре. Аз съм здрав и това ми помогна да тренирам пълноценно. Готови сме за първата среща. Няма да е лесно да спрем отбора на Лудогорец. Те са много силен тим, който пресира силно и има много качествени състезатели в редиците си. Но ние имаме предимството, че играем у дома. Като домакини се представяме на високо ниво и това води до необходимите резултати. Смяната на треньора при „орлите“ определено донесе импулс в тяхната игра. Това е нормално за всеки един отбор. Те са мотивирани да постигат победи, но и ние също. Очаква ни интересен двубой. Срещу който и отбор да се изправи Лудогорец, винаги имат предимство, защото са много качествени футболисти“, започна Панов.

„Настроението в съблекалнята винаги е приповдигнато и добро. Това е присъщо за нас. Колективът е на много високо ниво. Не се е стигало до конфликт, защото винаги сме разговаряли помежду си на спокоен тон и дори и да е имало наченки за такъв сме го разрешавали още в зародиш. Определено колективът е едно от големите предимства на Черно море и това си личи и на терена“, продължи той.

„Престоят ми в Луцогорец не беше особено дълъг. Там бях около 9-10 месеца, но не бях щастлив, защото рядко получавах шанс за изява. Аз обичам тази игра и искам да я практикувам. Това ме накара да взема решение и да потегля в друга посока. Сега се чувствам добре, защото съм част от „моряците“ и получавам шанс да правя това, което обичам. В началото на сезона целта, която беше поставена, е да сме в Топ 6, но след като видяхме, че можем повече ние футболистите си поставихме по-висока, а именно да сме в топ 3. На място, което да дава право да играем за европейските клубни турнири. Времето ще покаже дали ще я постигнем“, разкри той.

„Не мога да кажа каква е разликата в онзи Лудогорец, за който играх аз и сега. Те преминаха през няколко години, в които изпитваха колебание, заради подновяването и подмладяването на отбора. Тяхната политика обаче е доказана и те винаги гонят подобри резултати от предходните. Тяхната цел е да надградят постигнатото. За нас е радващо, че хората ни определят като отбор номер 3 в България. В класирането също сме на тази позиция и ще се опитаме да затвърдим очакванията на привържениците. Надявам се да успеем да го задържим това място, защото конкуренцията ни е жестока.

Не мисля за трансфер в чужбина. Съсредоточен съм върху това, което се случва днес и това, което ме очаква през пролетта. Илиан Илиев е темпераментен човек с твърд характер и невероятен треньор. Той умее по отличен начин да селектира футболистите и да изгради един добър колектив в съблекалнята, който да си личи и на терена“, завърши Панов.