Кажете го директно: Не ни трябва национален отбор!

1
Снимка: БФС
- -

Успешната реформа на БФС според самия Боби Михайлов продължава с пълна сила. Поредният епизод е зелената светлина за инвазия на футболисти от всички краища на света без никакво значение откъде са и какъв им е случаят. Ти го чакаш да направи национален отбор, който да припомни на футболна България какво беше да отидеш на стадиона или да си поканиш гости пред телевизора, той задрасква детско-юношеските школи. Абсолютно сме наясно, че светът стана едно голямо село и падат всякакви граници и прегради, но нека тогава да се каже ясно и отчетливо – ние не искаме силен национален отбор, защото самите клубове действат на принципа от ден до пладне, от днес за утре. И всички искат бързи резултати сега и на момента, защото или трябва да се изхарчат едни пари, или пък да се спечелят едни пари като комисиони при привличането на чужденците.

Но като че ли е нормално да се съобразяваш с членовете на организацията, която администрираш. Цяла зима пристигат незнайни пелета, месита и мбапета откъде ли не, клубовете ги прибират с мижави заплати, е някъде има и скъпи играчи, но в крайна сметка се връщаме на ситуацията в школите. БФС така и не създаде дебела папка със стратегия за цялостно развитие на футбола от най-малките. Няма подготвени кадри, няма методика, няма инструктори, нищо няма. И затова Станимир Стоилов сменя цялата защита на Левски за един месец, но в същото време казва: До еди-кога си нашият отбор ще е съставен на 50 процента от юноши на клуба.

В повечето клубове обаче явно са скарани с планирането и дългосрочните стратегии, а БФС им угажда всячески, защото след месец те ще отидат да гласуват. Боби Михайлов е наясно с това, иначе можеше много пъти досега да въведе някакви изисквания за чужденците извън ЕС. Можеше много неща да направи той, но нямаше желание.

Желю Станков/ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРКОВ
МАРКОВ
2 години по-рано

Защо ли никой не забелязва, че от цялата тази далавера печелят МНОГОКРАТНО мениджърите от сорта на Жейновци и компании?
Ще последват МНОГОКРАТНО и делата на изритани Бензелюновци и Насериовци. От КАС ще са МНОГО МНОГОКРАТНО доволни…