Стоилов: Няма по-прекрасно от това да играеш пред пълен стадион! Феновете винаги ще държат футболистите в добра кондиция

0
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – даде пресконференция преди първия официален мач на отбора за годината – домакинство на Локомотив (Пд).

„Нямаме проблеми с контузени. Надявам се до мача също да няма. Всички са готови да участват. Това е позитивно.

Нямам колебания около състава. Имам го в главата си. И вие го виждате на тренировки, в контроли. Левски няма какво да крие. Въпросът е да играем добре.

За промяната с картотекирането на чужденците – има добри и слаби футболисти. Всеки клуб си избира начина на развитие. Не искам да деля на българи и чужденци. Ние си имаме план. Разчитаме на млади българи и на чужденци. Тази тема ми е безинтересна. Искма добри футболисти, без значение българи или чужденци.

Каква е разликата дали играят 20 европейци, или други чужденци? Няма никакво значение. Левски ще има българи, които да се борят за титуляри. Може би има клубове, които имат интерес. Ние нямаме.

Изглеждаше ми смешно като казваха в последните години, че футболистите ни се притеснявали да играят на „Герена“ пред пълни трибуни. Няма по-прекрасно от това. Трябва да създадем на хората удоволствие и радост, да ги запазим за бъдещи посещения. Футболистите имат голяма отговорност, тъй като те могат да запазят привържениците и да ги увеличат. Трябва да играем добре. Имаме публика, добър противник, прекрасен терен. Нямаме нито едно извинение. Футболистите на Левски трябва да носят всякаква тежест. Феновете винаги ще ги държат в добра кондиция.

Локомотив е качествен отбор, който се наложи като лидер. Играят изключително комбинативен и добър футбол. Заслужава нашето уважение. Левски трябва да играе на максимума си. Ако Левски играе добре, нищо няма да зависи от Локомотив“, коментира Стоилов.