Хубчев: Най-важно е Берое да просъществува! Част от професията е да не те обичат много-много

0
Снимка: beroe.bg
- -

Старши треньорът на Берое – Петър Хубчев – сподели мнението си за победата с 2:1 над Царско село.

„Колкото и нелогично да звучи, аз мисля, че първото полувреме стояхме по-добре на терена. Казвам нелогично, защото второто полувреме обърнахме мача и спечелихме. Мисля, че чисто футболно първото полувреме беше много по-добре. Това обаче ми говори много за морала на отбора. С повече желание, борба, хъс успяхме да вземем трите точки.

Моралът ще е водещото до края на първенството. Всички фенове в Стара Загора трябва да се радват, че тези футболисти са останали тук и да покажат по-голямо уважение към тях. Ако те отговорят в другите мачове със същото желание и себераздаване, мисля че ще се получат нещата. Гледаме да завършим по подобаващ начин първенството тази година. След това вече ще видим. Това обаче са неща, които не зависят от футболистите или треньорите. Мисля, че едно такова прехвърляне на такъв футболен клуб от едни ръце в други е доста мащабна и обемна работа и не зависи от тях. Това зависи на много по-високо ниво. Така че ние гледаме да се концентрираме в нашите задачи, пък каквото стане.

Играем мач за мач. Имам идея, не искам да я говоря пред медиите. Знам моите цели, знаят ги много хора.

Имам опасения за приемането ми от феновете на Берое. Когато си бил на едно място, винаги те сравняват с първия път. Около 10-ина дни съм в Стара Загора. Концентрирани сме върху тренировките. Няма човек в света, който да е харесван от абсолютно всички. Това е част от професията – някой да не те харесва или да не те обичат много-много. За мен е по-важен отборът и тренировките. Най-важно е клубът да просъществува“, коментира Хубчев.