Септември (Сф) обърна дубъла на ЦСКА 1948! Валери Божинов се завърна

0
- -

Септември (София) се наложи над дублиращия отбор на ЦСКА 1948 с 3:2 в мач от 23-ия кръг на Втора лига. Двубоят, който се изигра на стадиона в столичния квартал „Драгалевци“, предложи два обрата и цели 5 попадения.

Това бе официален дебют за старши треньора на Септември Славко Матич и нападателя Валери Божинов.

Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме чрез Мартин Ачков (24), но още до почивката „червените“ направиха пълен обрат. В 32-ата Стоян Стоичков възстанови равенството, а в 43-ата Стелиян Добрев се разписа от дузпа.
През втората част играчите на Славко Матич се възползваха от численото си преимущество на терена и стигнаха до успеха.

Атанас Кабов реализира 11-метров наказателен удар в 66-ата, а 10 минути преди края на редовното време Марио Илиевски донесе трите точки на своя тим.

В 19-ата минута защитата на ЦСКА 1948 ІІ допусна грешка при изнасянето на топката, което позволи на Марио Илиевски да я отнеме и да се окаже очи в очи с вратаря, но ударът му бе блокиран.

5 по-късно домакините откриха резултата. Мартин Ачков демонстрира страхотни качества, като пое кълбото на левия фланг, собственоръчно се справи с четирима противникови футболисти и вкара под плонжа на Христов, давайки аванс на своя тим.

Малко след попадението Емануил Личев извърши грубо нарушение, заради което получи директен червен картон и остави своя отбор в намален състав.
Въпреки, че останаха с 10 души, футболистите на Владимир Димитров се активизираха.

Малко след като измина половин час игра топката попадна в Стоян Стоичков и той премина с лекота покрай няколко футболисти на Септември, след което я вкара хладнокръвно за 1:1.

В края на първото полувреме гостите получиха възможност да изпълнят дузпа след нескопосани действия на Рафаил Пърликов в наказателното поле, който изблъска Валентин Йосков в гръб.

Стелиян Добрев застана на бялата точка и прати Шейтанов в обратния ъгъл.

След почивката домакините също получиха възможност да изпълнят 11-метров наказателен удар. Атанас Кабов бе фаулиран в пеналтерията и самият той се нагърби с изпълнението – 2:2.

В 80-ата минута Септември стигна до обрат чрез Марио Илиевски. Атанас Кабов нахлу по крилото, вратарят на „червените“ излезе неразчетено и се подхлъзна, което позволи на Кабов да я копне над него, а за Илиевски остана по-лесната задача да я довкара в опразнената врата.