„Червен“ защитник ще играе с шина, крило тренира индивидуално

0
- -

Футболистите на ЦСКА-София започнаха подготовка за предстоящото в петък домакинство на Ботев Враца. В понеделник играчите, които взеха участие в двубоя срещу Славия, проведоха възстановително занимание, а вчера тимът поднови пълноценни тренировки.

Жорди Кайседо, който е с лека аркада и хематом на веждата след тежкия сблъсък глава в глава с Георги Петков, и Георги Йомов, който пък усеща болки в дясната подбедрица след остро влизане на играч на белите, се готвиха на пълни обороти. Те ще започнат от първата минута срещу Ботев Враца. Получилият фрактура на пета метакарпална кост на ръката при гостуването в „Овча купел“ Томас Лам също тренира на 100 процента. В следващите седмици той ще носи обездвижваща шина, която му позволява да играе въпреки травмата.

Индивидуално вчера се готвеше Яник Вилдсхут, пише „Тема Спорт“. Нидерландецът взе участие в мача със Славия, въпреки че е бил с хрема, а в понеделник вдигна температура. Фланговият футболист вече се чувства добре, като от събота насам е дал няколко отрицателни теста за коронавирус и се очаква да попадне в групата на ЦСКА-София за мача с Ботев Враца.