Хубчев винаги тръгва тромаво

0
Снимка: beroe.bg
- -

Обикновено отборите тръгват винаги нагоре след треньорска смяна, но при нетрадиционна фигура като Петър Хубчев дори това не се случва. В настоящия втори мандат на Хубси начело на Берое той постигна трудно 2:1 срещу най-слабия отбор в елита – Царско село, след това изпусна да бие Ботев Пловдив у дома и загуби най-важния си мач – този срещу Славия за Купата на България. Едва ли заралии може да имат кой знае колко високи очаквания и в следващите 2-3 мача, макар че ако не включи на високи обороти Берое със сигурност няма да успее да влезе в Топ 6. В следващите две срещи „зелените“ гостуват на Арда и Локо Пд, след това приемат ЦСКА 1948, а първата фаза завършва с мачове срещу ЦСКА-София и Лудогорец.

При първата си работа като старши треньор в Славия, Хубчев стартира само с две победи в първите си шест срещи, като загуби три от тях. Тук попадаха и разгром с 0:5 от Левски и поражение с 0:2 срещу Беласица, припомня „Мач Телеграф“.

Какво се случи и след назначението на Хубчев в Берое през 2012 година? Той записа едва една победа в стартовите си пет срещи, което е изключително смразяващ баланс. На всичко отгоре Хубси потегли с домакинско поражение с 2:3 от аутсайдера Пирин Гоце Делчев, а след това добави поражения от ЦСКА и Локо Пловдив.

При първите си мачове с Левски, Хубчев написа един от най-срамните моменти в историята на клуба. В пакета от шестте начални двубоя влизаха двете поражения от АЕК Ларнака с общ резултат 0:7. Тук попада и семпло 0:0 с Етър.