KotaSport TV: Бербатов: БФС симулира дейност! Мина достатъчно време, няма никакво отказване

0
- -

Легендата на българския футбол и кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов проведе днес среща с представители на клубовете от Бургас и региона. На нея присъстваха футболни деятели и популярни личности, като на място бе и един от най-успешните треньори у нас Димитър Димитров – Херо.  На срещата присъства известният футболен мениджър и предприемач Милен Георгиев, футболният бос и бизнесмен Недялко Москов и др. Бербатов заяви, че ще продължи битката с Боби за президентския пост, въпреки предизвикателствата и прилаганите хватки. Той и неговият екип имат амбициозна програма, която включва справедливо стимулиране на детско-юношеския футбол, силно ограничаване на чужденците извън ЕС, както и дълбоки реформи в целия БФС.

„Мина достатъчно време, в което можеше да се случат нещата в българския футбол. След толкова години, обаче още нищо не е станало. Виждат се наченки на правене на уж нещо, но това е като си притиснат до стената. В момента се симулира дейност. Достатъчно дълго време чакахме. Всяко начало си има начало и край.

Наложи ми се да стана половин юрист. Подготвени сме. Не могат да ни откажат. Ако не са знаели, вече са разбрали какъв инат съм. Имам време и възможности. Докато не се проведе честен, прозрачен конгрес, няма никакво отказване.

Не си мисля, че някой може да заплаши мен или екипа ми. При нас става въпрос за футбол.

Трябва да има максимум трима чужденци извън ЕС на терена. Ако искаш четвърти, ще си плащаш за него. Ако искаш пети, плащаш още повече“, заяви Бербатов.