Мъри готви изненада с нидерландец

0
Снимка: levski.bg
- -

Треньорът на Левски Станимир Стоилов подготвя изненада за гостуването на Лудогорец. Двубоят срещу лидера в класирането е в неделя, 13 март, от 17:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“. Сините имат доста кадрови проблеми за визитата в Разград. Наказани за двубоя са левият бек Цунами и дефанзивният халф Андриан Краев. Първият бе изгонен в дербито с ЦСКА-София (0:0), а вторият получи 9-ия си жълт картон през кампанията. Цунами гори за един двубой, докато Краев ще липсва и за домакинството на Локо София, което е на 19 март, събота, от 17:30 часа.

Келиан ван дер Каап се появи като резерва срещу армейците. Той влезе на терена, след като Цунами бе пратен под душовете. Нидерландецьт застана редом до Сундберг в центъра на отбраната, а Кордоба бе пратен вляво. Очаква се обаче конфигурацията срещу Лудогорец да е съвсем друга. И няма да е изненада, ако Ван дер Каап бъде използван като дефанзивен полузащитник, пише „Тема спорт“.

„Кордоба все още няма качества за опорен халф, но той напредна много като футболен интелект. Все още е млад (в неделя навърши 21 години) и има да изчиства доста неща. Разполагам с трима чуждестранни защитници, които да синхронизираме и доразвием. Може би в Килиан виждам човека, когото можем да пробваме в зоната на централния полузащитник. Там имаме липса на футболисти. Не можем да си позволим голяма бройка играчи. А четвъртия централен бранител ще го търсим от школата ни, това важи и за халфовата линия. Имаме идеи, някои момчета тренират с нас. Но при младите 20-30 дни вървят нагоре, после 10 дни надолу“, заяви Стоилов пред „Тема спорт“.

Опция за халфовата линия срещу Лудогорец е и 17-годишният Асен Митков, който бе резерва срещу ЦСКА-София.