Любопитно: От елита ни единствено Мъри никога не прави и петте смени

0
Снимка: levski.bg
- -

Интересна тенденция се забелязва при мачовете на Левски под ръководството на Станимир Стоилов. А тя е, че каквото и да става, Мъри така и никога не прибягва до максимално разрешените пет смени за три прекъсвания в рамките на един мач, отбелязва „Мач Телеграф“. Преглед в статистиката показва, че от сегашните треньори в Първа лига никой от колегите на Стоилов не прави така. Изключението е само едно – Петър Хубчев. Сегашният треньор на Берое също до момента нито веднъж не се възползва от правото си на 5 промени в един мач, но той води тима си едва в три кръга, а Мъри натрупа вече 16 мача.

Особено през есенния дял бе логично да се очаква той да използва максимално позволените по регламент смени, тъй като бе всеобщо известно лошото кондиционно състояние, в което той завари отбора. Този проблем можеше наполовина да се реши, ако имаш 5 свежи от 10 полеви играчи на терена.

Пресен е примерът от дербито с ЦСКА-София, в което Стоилов направи общо едва три смени. Толкова той извърши в 10 от 16-те си двубоя в Първа лига след завръщането си на „Герена“. В 5 от другите 6 направи 4 смени, а веднъж – само по две.

Другото нещо, което винаги прави впечатление, е, че традиционно поне една от извършените промени във всеки мач от Стоилов е в последните минути и съответно влезлият играч няма много възможности да промени нещо. За момента няма и нито един футболист в шампионатните мачове при Мъри, който да е влязъл като резерва и да е вкарал гол или да е дал асистенция.