Левски направи нещо невиждано от 6 години

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски съумя поне да не загуби от ЦСКА-София, а с това удължи серията си от последователни шампионатни мачове без поражение. И за двата отбора това бе девети пореден такъв двубой в Първа лига. Специално „сините“ не са стигали до толкова продължителна серия от 6 години насам, посочва „Мач Телеграф“. През пролетта на 2016 година с треньор Стойчо Стоев, те натрупаха 10 такива мача, като шест от тях бяха победи, а четири – равенства. Последното поражение, преди да започне сегашната серия, беше с 0:1 от Черно море на „Тича“ през есента на 2021 година.

Абсолютният рекорд в клубната история пък е регистриран между 13 май 2000 и 19 май 2001 година. На първата дата бе записана паметна победа с 1:0 над ЦСКА с гол на Георги Иванов в добавеното време, която на практика донесе 21-ата титла. А в предишния кръг Левски бе загубил от Миньор в Перник с 2:3. На втората спомената дата пък „сините“ биха Черно море с 6:0 и бяха коронясани за 22-и път като шампиони. В следващия, последен кръг от сезона, серията на Люпко Петрович и компания приключи след загуба от Велбъжд в Кюстендил с 1:2.

Същевременно обаче Левски записа девето поредно дерби с „армейците“ без победа. От тях пет завършиха без победител, а четири пъти спечели ЦСКА-София. Общата голова разлика в тези мачове пък е 12-6 в полза на „червените“.