Шимунджа преследва срещу Левски рекорд на… Славиша Стоянович

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа може да изравни рекорд с победа в сблъсъка с Левски. Двубоят е в неделя от 17:45 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Той може да изравни върховото постижение на словенски специалист зад граница за най-добър старт, пишат местните медии. В момента то е притежание на… бившия треньор на сините Славиша Стоянович (б.а. – Стоянович е сърбин със словенски паспорт).

Под ръководството на Анте Шимунджа Лудогорец нареди 5 победи, припомня „Тема спорт“. 4 от тях бяха в първенството – 4:0 срещу Арда в Кърджали, 2:1 над Черно море на „Тича“, 3:1 над Славия в Разград и 2:1 над Ботев във Враца. За купата пък бе отнесен с 5:0 втородивизионният Монтана, като мачът се игра на „Хювефарма Арена“.

Рекордът на Стоянович пък е от първия му престой в Левски. През есента на 2018-а Славиша дебютира начело на сините с успех с 2:0 над Ботев Враца като гост. В първенството бяха надвити още Дунав Русе (2:1), Септември Сф (2:0), Етър (2:1) и Берое (1:0), а за купата аматьорският Атлетик Куклен (6:0). Край на успешната серия сложи загуба с 0:1 от Локо Пд на „Лаута“.