Ще се събуди ли Левски от разградския кошмар?

0
Снимка: levski.bg
- -

В неделя, 13 март, от 17:45 часа Левски гостува на Лудогорец. Съперникът, срещу който сините изживяват най-черната серия в историята си, пише „Тема спорт“. В последните 17 шампионатни мача столичани не са побеждавали този съперник! За сравнение – най-несполучливата поредица на Левски срещу ЦСКА е едва 11 срещи без успех в първенството.

Вече близо 6 години сините не знаят що е победа в сблъсъците с хегемона. За последно те спечелиха на 13 август 2016-а – с 1:0 на „Георги Аспарухов“, като победното попадение бе дело на Божидар Краев в добавеното време на двубоя. От онзи състав на сините не е останал нито един в клуба. В Лудогорец пък има двама, които бяха на терена в онази среща – бразилците Сисиньо и Вандерсон, а Козмин Моци сега е технически директор. Тогава Левски, с Люпко Петрович начело, вървеше първи в класирането. След това сърбинът напусна със скандал, а едва ли някой фен е предполагал, че сините ще заспят и до момента още няма да са се събудили от кошмара срещу разградчани.

Какво показват цифрите – от онзи мач досега двата тима се срещнаха 17 пъти, като в тях столичани издрапаха едва до 4 равенства, пораженията са 13, а головата разлика е 8-31. В този период Левски едва в два мача запази мрежата си суха – веднъж у дома и един път при гостуване.

В момента Левски е в серия от шест поредни поражения от Лудогорец – най-дългата подобна поредица в съперничеството между двата тима. Едва в последния от тези двубои сините успяха да се разпишат, другите ги загубиха „на нула“. Направиха го два пъти през есента с 2 гола на Борислав Цонев (б.а. – вече не е в състава). Той изравни за 2:2 в 81-ата минута от дузпа, но след това гостите стигнаха до успеха с 4:2 с попадения на Елвис Ману и Бърнанрд Текпетей.

От последния успех на Левски в Разград пък изминаха повече от 8 години. Той бе постигнат на 7 декември 2013 година. Тогава сините биха с 1:0, а голът бе дело на Ларсен Type още в 3-ата минута. Това си остава и единствената победа на столичани на „Хювефарма Арена“.

В момента Левски е в серия от 9 шампионатни двубоя без поражение – 5 победи и 4 равенства. Дошло ли е времето да ликува като гост на хегемона и да спре негативната си поредица? Ще се събуди ли Левски от кошмара? Ще разберем в неделя.