Майко мила! „Червените“ не са вкарвали от фал от 83 мача

0
Снимка: cska.bg
- -

Статичните положения се превърнаха в една от силните страни на ЦСКА-София в края на есенния и началото на пролетния полусезон. Армейците са много опасни, когато успеят да доставят добро центриране в пеналта, като използват височината и физическата мощ на състава си.

Не така обаче стоят нещата при прекия обстрел от свободни удари. За последно ЦСКА-София се разписа от фал преди повече от година и половина. Стефано Белтраме донесе домакинската победа над Ботев Пловдив с 2:1 на 16 август 2020 г. в последните секунди с мощен удар във вратарския ъгъл от границата на наказателното поле. Оттогава обаче червените изиграха 51 шампионатни двубоя, 9 за Купата на България, 22 в евротурнирите и един за суперкупата. Общо 83 официални срещи, в които те така и не успяха да се разпишат от свободен удар, пише „Тема спорт“.

Единственият изявен фауладжия в състава е Греъм Кери. Ирландецът обаче също не намира целта от доста време, като за последно се разписа от стандартна ситуация на 7 март 2020 г. при 2:0 срещу Берое. Мухар, който притежава тежък удар, също често опитва късмета си, но без успех.