Сердюк вкара за сефте у нас на днешния съперник на Черно море

0
Снимка: chernomorepfc.bg
- -

Още като футболист старши треньорът на Черно море Илиан Илиев се отличаваше със страхотен голов нюх и ювелирно подаване. Сега, когато вече е наставник, той прави същото и по отношение на привличането на нови попълнения – показва нюх и точност.

Доказа го взетият в началото на септември миналата година украински нападател Евгений Сердюк. Той дойде от втородивизионния португалски Каза Пиа. И само за 13 мача с екипа на моряците в Първа лига Сердюк вече има 7 гола на сметката си.

Интересното е, че първият му падна точно срещу днешния съперник Арда, пише „Тема спорт“. Той се разписа на 2 октомври за победата на Черно море с 3:0 в Кърджали. В последните два двубоя с Пирин Бл и Черно море реализира 3 попадения. Досега в кариерата си Евгений Сердюк най-много има вкарани 8 гола в един сезон – през 2018/19 с екипа на португалския втородивизионен Фатима.

Дълго време правата на 23-годишния нападател се държаха от Боависта, където обаче така и не му дадоха шанс, а Илиан Илиев доказа, че умее да уцелва попълненията.

Преди Сердюк от Португалия бе привлечен друг нападател – Зе Гомеш (от Б отбора на Бенфика), който обаче избра да си тръгне от „Тича“. Но Илиев бързо му намери достоен заместник.

Любопитен факт е, че в последните 8 мача Черно море вкара неизменно поне по 1 гол.