Недялков сам бие по стаж всички защитници на „Герена“

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Едва ли е добра новина за „сините“, ако Антон Недялков най-после се завърне сред титулярите за Лудогорец. Нещо, което пък в Разград чакат от есента. И няма как да бъде иначе, защото освен с лидер, както и безспорно играч от най-високо качество, „орлите“ ще се сдобият и с опит, който често е решаващ в дербитата, пише „Мач Телеграф“. Недялков има 223 мача в родния елит, а толкова нямат взети общо всичките налични защитници на „Герена“. Там лидер е Патрик-Габриел Галчев с 28 мача. Драган Михайлович с два по-малко – 26, Хосе Кордоба – 12, а Сундберг и Ван дер Каап са с по 3. Последният обаче само веднъж е бил титуляр. Всъщност Станимир Стоилов има и играчи с над 100 срещи, но Иван Горанов в момента главно служи за запълване на групата и се ползва в краен случай.

Повече опит имат и останалите в редиците на шампионите с изключение на един. Игор Пластун навъртя 52 мача в родното първенство, Текпетей, който също е опция за титулярен ляв бек — 38, Вердон — 29. Единствено Карничник е на „нивото“ на съперниците със своите 4 мача (3 като титуляр).

Трябва да се отбележи също, че бранителите на „Герена“ още не са се отпушили в Първа лига, а срещу тях стоят 4 гола и близо 20 асистенции, а в това число не включваме Текпетей, който все пак си е офанзивен играч.