Министър Василев атакува Михайлов: Новото старо се възпроизвежда отново!

0
Снимка: ММС
- -

Спортният министър Радостин Василев отправи косвена атака към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, който наскоро отмени насрочения за 18 март редовен конгрес на футболната централа.

В средата на март трябваше да се проведе нов избор за президент на БФС, но Михайлов обяви, че това временно се отлага, докато приключат всички съдебни спорове между екипа на Димитър Бербатов и настоящето ръководство на организацията. Василев, който според правилата на УЕФА и ФИФА няма право да се намесва директно в работата на Футболния съюз, все пак отправи критика към Михайлов във Фейсбук, където публикува негова снимка, заедно с Бойко Борисов и бившия спортен министър Красен Кралев.

„Новото старо се възпроизведе отново, с цел старото да се завърне отново. Три месеца по-късно: ние с тях продължаваме да гледаме и мислим в различни посоки!“, написа под снимката Василев.

„Най-мрачната и непрогледна нощ много често е мостът към най-светлото утре… Нито крачка назад, зад нас е България! И нека си спомним завета на безсмъртния полковник Борис Дрангов: „Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертвувание!“, допълва спортният министър, който през февруари заяви: „Смятам, че промяната, която тръгна в държавата, неминуемо ще стигне и до Българския футболен съюз“.

След решението на Изпълкома на БФС за отмяна на конгреса, Димитър Бербатов заяви, че той и екипът му са сезирали ММС и МВР.