Барса е единственият клуб в лигата с отрицателен таван на заплатите

- -

Ла Лига определи отрицателен таван на заплатите за Барселона за сезон 2021/22.

Лигата преизчисли лимита за отборите в първите две дивизии на Испания след края на зимния трансферен прозорец.

Общият таван на заплатите за клубовете от Ла Лига вече е 2,047 милиарда евро. Реал Мадрид може да похарчи най-много за заплати – 739,16 милиона евро (цифрата не се е променила от началото на сезона).

Барселона е единственият клуб с отрицателен таван на заплатите от 144,35 милиона евро. В началото на сезона тази цифра беше плюс 97,94 милиона евро. Барса е единственият клуб в лигата с отрицателен лимит.

Второто място в горната граница на заплатите в Ла Лига е заето от Севиля (199,15 милиона евро), трето е Атлетико Мадрид (161,22 милиона).

Таванът на заплатата или таванът на разходите на отбора в Ла Лига е максималната сума, която един отбор може да похарчи за заплати на играчите, старши треньора, неговия асистент и физиотерапевта. Този лимит включва и разходите за академията.

Лимитът се изчислява въз основа на разликата между приходите (от телевизионни права, реклама, продажба на билети и т.н.), разходите и очакваното погасяване на дълга.

Ако отбор завърши сезона над лимита на разходите, той ще бъде санкциониран през следващия сезон, като само една четвърт от приходите им ще бъдат на разположение за харчене през сезона.

БФС обяви състава на девойките за евроквалификациите в Сливен