Мъри има още да си връща на Локо (Сф)

0
Снимка: levski.bg
- -

Локомотив (София) не е сред отборите, които са създавали през годините много проблеми на Станимир Стоилов. Като треньор на Левски Мъри има 9 мача срещу червено-черните дотук, в които е записал 6 победи, 2 равенства и само едно поражение. Загубата обаче се оказа фатална и сложи край на 4-годишния му първи период в Левски. Тя бе извоювана на „Герена“ на 4 май 2008 година. Символичните гости биха с гол на Христо Златински в последната минута. Два дни по-късно Тодор Батков уволни Станимир Стоилов и Наско Сираков, въпреки че бе поставил пред тях нов план – „План 2009″, с който им бе обещал да не ги маха поне още една година. Но не се случи. За капак на „Герена“ в продължение на 13 години опитваха какво ли
не, за да повторят успехите на Дрийм тийма, но нищо не се получи.

Така Стоилов има да си връща на Локомотив Сф, тъй като формалният повод за единственото му уволнение от Левски досега, бе загуба от този съперник, пише „Мач Телеграф“.

Друг любопитен момент е, че деветте мача между тези два отбора, когато Мъри е водил „сините“, са завършили с 8 различни резултата. Единственият, който се е повторил, е 0:0. И двата мача се играха в „Надежда“. Първият бе дебютен за Мъри там в края на сезон 2004/05, а вторият – последен засега в дома на червено-черните – есента на 2007/08. Трябва и да отчетем, че Стоилов стана за последен път засега шампион на България на стадион „Локомотив“. През сезон 2006/07 в предпоследния кръг Левски победи Локомотив Сф с 5:3 и с това подпечата и математически 25-ата си титла. „Сините“ два пъти са стигали до 5 попадения срещу червено-черните в шампионатни мачове под ръководството на Мъри. Освен споменати я двубой през 2007-а, Левски вкара толкова и при първия треньорски дуел на Стоилов с този съперник. Това се случи на 21 ноември 2004 година, когато на „Герена“ се стигна разгром над Локомотив Сф с 5:0.

Припомняме, че през есента, макар и трудно, Левски победи „железничарите“ с 2:1, макар че рано изостана с 0:1 след гол на Октавио. До почивката Здравко Димитров изравни след пас на Георги Миланов, а в 57-ата минута Билал Бари оформи крайния резултат с първия си гол за Левски. Асистира му Андриан Краев. За играч на мача пък бе избран Николай Михайлов, който в 71 -ата минута спаси дузпа, бита от Пламен Крачунов. Така Стоилов записа първата си победа начело на Левски, откакто се завърна начело на отбора.