София стана кошмарно място за Лудогорец! Шимунджа е на проба – грешка

0
Снимка: ludogorets.com
- -

В събота Лудогорец направи първата си грешна стъпка с новия треньор Анте Шимунджа – 1:1 срещу Царско село. Но всъщност „орлите“ спечелиха с голяма мъка последните си две срещи – с Ботев Bp и Левски и сякаш издънката беше очаквана. Само съперникът не беше. Но пък какво толкова им е на „царете“, след като вече взеха точки на „Армията“ и срещу шампиона в два поредни кръга…

На Лудогорец хич не му е лесно срещу Царско село, откакто този отбор е в елита, отбелязва „Мач Телеграф“. С „царете“ „орлите“ се дъниха и край Околовръстното, и в Разград. Но настоящото състояние на двата тима не предполагаше край на отличната серия на Анте Шимунджа. Въпреки слабата игра в последните два мача на разградчани, Шимунджа не взе никакви мерки. Той си държи на един и същ състав и корекциите му са козметични. Вече видяхме, че с Антон Недялков отборът е много по-стабилен, но въпреки това Сисиньо беше титуляр отдясно, Карничник – отляво, а капитанът беше на пейката. А бразилецът с български паспорт определено се е пуснал от хорото и голът на Царско село беше през неговата зона. Също така Шимунджа си е избрал една единадесеторка и почти не я пипа. Той сякаш не нарежда състава си въз основа на съперника или на терена, който срещу Царско село беше ужасен, а го кара на проба – грешка. Текпетей играе слабо – вади го, Икоко играе слабо – вади го. Шоу играе слабо – вади го. Сисиньо играе слабо – вади го. Вместо да предвиди кой може да се пропука и да вземе превантивни мерки.

Да погледнем и нещо друго – че за Лудогорец да гостува в София се оказва нещо много трудно. От 6 визити в столицата този сезон, разградчани са спечелили само две – на Локо Сф и Левски и то с един и същ резултат – 4:2. Имало е години, в които „орлите“ са печелили всичките си гостувания в София в рамките на един сезон. Докато сега са с отрицателен баланс, след като допуснаха 3 поражения – от Славия, ЦСКА 1948 и ЦСКА-София.

Но да се върнем на Шимунджа. Той започна ударно престоя си в Разград като резултати. Като игра обаче има какво да се желае. И със сигурност словенецът е наясно с това. Но със смените си срещу Царско село Анте сякаш обрече отбора си на неуспех. За какво иде реч – не може да извадиш и Десподов, дал поредна асистенция, и Каули, който винаги може да е решителен, и Спас Делев. В игра влезе Матиас Тисера, който първоначално бе крило, а след това влезе навътре до игралия много слабо Пиерос Сотириу. Доминик Янков пък отиде на дясното крило, което не е неговата позиция. Изобщо тотален тактически хаос за отрицателно време. Но и за това си има обяснение – Шимунджа все още тепърва свиква с българския футбол и с нашите привички.