Търсят кандидат за 220 000 акции на Пирин (Бл)! Договорите на куп титуляри изтичат

0
- -

Собственикът на Пирин Пол Белогур е обявил, че търси начини, за да осигури финансово отбора и за следващото първенство. Както е известно, той пристигна у нас за мача със Славия (0:0), а след това бе в агитката с украинско знаме при гостуването на Ботев Bp, в което „орлетата“ попиляха с 3:0 домакините.

Бизнесменът се е срещнал играчите между двата двубоя. Той е разкрил пред тях, че е готов да се раздели с 220 000 от акциите, които притежава, твърди „Мач Телеграф“. И това ще стане на сериозна цена. Таванът за едно парче ще бъде 200 лева. По този начин Пирин ще си осигури сериозна част от бюджета за следващото първенство.

Резултатите от тази процедура се чакат, за да се реши и друг въпрос, твърдят запознати, а той е свързан с отбора. На стадион Христо Ботев“ все още не стартирали акция за подновяването на договорите на играчите. В момента само четирима играчи са обвързани с „орлетата“ до лятото на 2023 година. Останалите стават свободни агенти след края на първенството. В това число влизат Манолев, Занев, Карачанаков, Йорданов както и останалите титуляри. На този етап нито един от тях не е получил предложение за нов договор. От началото на годината пък благоевградчани орязаха сериозно заплатите си.