Мъри разкри за среща с Бербатов, потвърди KOTASPORT за забраната от ФИФА и обяви: Чистим огромни дългове!

0
Снимка: levski.bg
- -

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след победата над Септември София с 3:2 на „Герена“. Наставникът на „сините“ говори и по темата дали е имало среща между Наско Сираков и Димитър Бербатов на „Герена“ вчера. Той коментира и наказанието на клуба от ФИФА, за което първо KotaSport.com съобщи на своите читатели.

„Общо взето познавам всички млади играчи. Те тренират с нас през годината. Друга част през тази седмица. Няма изненада или нещо ново. Младите се стараят и работят много., Трябва да работим с тях най-вече в динамиката на игра. Имат добро бъдеще, ако успеем да ги подобрим в тази насока“, каза Стоилов.

„От всички млади футболисти съм доволен. Кристиян (Йовов) го забелязахме, че работи сериозно в юношеските формации. Който се представя добре там, ще получи шанс в първия отбор. Това всички са играчи на Левски“, продължи той.

„Като погледна глобално и от двете контроли съм доволен от играчите. И днес се получи добра, полезна контрола. На моменти имахме изпускане на пресата, но като реализация бяхме по-добре. Футболистите показаха добро желание и старание. Надявам се националите да се приберат здрави и да влезем всички след паузата в подобаващо ниво. Винаги се притеснявам след пауза. Това, което видях, мисля че направихме сериозна тренировка“.

„Имаме информация за Асен Митков. Утре ще направим изследвания и ще знаем за травмата му. Не можем да дадем оценка. Очакваме ги да се приберат. Ще се опитаме да ги убедим, че трябва по най-бързия начин да се превключи на клубен отбор. Играчите, които бяха тука, тренираха добре. Може част от тях да са титуляри. Надявам се останалите бързо да навлязат в ритъм“.

„За подкрепа и връзки за Конгреса отговаря Наско Сираков. Имахме работна среща с Димитър Бербатов, аз присъствах. Обсъждахме теми, свързани с футбола. Собственикът решава.

Доколкото знам има забрана от ФИФА. На този етап не е страшно, защото така и така нямаме намерение да правим трансфери. По-важно е да чистим задълженията. Чистим огромни дългове към хора, институции и други клубове. Надявам се и това задължение да бъде изчистено, за да падне забраната. Не е много далеч моментът, в който ще се взима лиценз. Тази забрана не влияе на лиценза, но господин Ивков може да даде представа. На този етап за лиценза мисля, че е всичко наред“, категоричен беше Станимир Стоилов.

„Няма промяна от това, което ви казах. Срещата (б.а. с Радостин Василев) беше повече опознавателна. Ние казахме за нашите проблеми със сектора, който има опасност скоро да почне да тече. От тогава нищо не се е променило“.

„Ще преценяваме, но всеки трябва да си заслужи подписа за следващата година. Изчакахме Георги Миланов спокойно да се излекува. Отдавна водим разговори. Който преценим, че трябва да получи нов договор и естествено, ако се договорим за финансовите параметри, ще пристъпим към по-нататъшни действия“, каза още треньорът на Левски.