Лудогорец посреща Ботев (Пд) в дербито на върха (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец приема Ботев (Пловдив) в дербито на XXV кръг в Първа лига. „Орлите“ са лидери в класирането с 58 точки. „Канарчетата“ пък заемат третата позиция с 43 пункта. Двубоят на „Хювефарма Арена“ започва в 20:00 часа.

„Орлите“ преследват задължителна победа, за да могат да възстановят аванса си пред ЦСКА-София на 9 точки. Снощи „червените“ съкратиха разликата на 6, след като победиха с 1:0 Берое. От своя страна „канарчетата“ не искат да изостават от столичани, тъй като вярват, че имат шанс за сребърните медали.

За първи път старши треньорът на “орлите” Анте Шимунджа ще може да заложи като титуляр на капитана Антон Недялов. За последно националът започна в стартовата единайсеторка на 16 септември миналата година при гостуването на Мидтиланд (1:1) в Лига Европа. Оттогава изминаха точно 200 дни.

Трима играчи на „канарчетата“ са пред наказания за натрупани картони – Реда Рабей е застрашен от пропускане на два мача, докато за един са Па Конате и Димитър Тонев.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Недялков, Вердон, Пластун, Карничник, Шоу, Гонсалвеш, Десподов, Каули, Делев, Сотириу

Резерви: Слуга, Сисиньо, Янков, Рик, Текпетей, Вандерсон, Тисера

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БОТЕВ (ПД): Аргилашки, Генев, Супрайен, Пунчец, Конате, Рабей, Мертенс, Ето’О, Току, Неделев, Бароан

Резерви: Ханкич, Работов, Брахими, Балтанов, Тонев, Туре, Лейн