Левски подряза мощно крилете на летящите високо „орлета“ и доближи третото място (ВИДЕО)

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски победи убедително Пирин в мач от XXV кръг на Първа лига. На препълнения стадион „Христо Ботев“ в Благоевград се наложиха с категоричното 3:0. Така те нанесоха първа загуба на „орлетата“ откакто бяха поети от Радослав Митревски. Или иначе казано, благоевградчани нямаха поражение от 7 мача насам, включително победа в Разград над шампиона Лудогорец и равенство с ЦСКА-София. С успеха си пък възпитаниците на Станимир Стоилов се доближиха само на 4 точки от третия Ботев (Пд), който по-късно днес гостува на Лудогорец.

След по-малко о ют 180 секунди игра Уелтън стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче рикошира в крак на футболист на домакините и излезе в корнер. След неговото изпълнение футболист на Пирин изчисти в гърба на Уелтън и топката отиде пред вратарското поле. Там Стефанов засече с глава, но слабо и право в ръцете на Георгиев.

В 4-ата минута обаче Левски поведе с фамозно изпълнение на Уелтън. Бразилецът стреля мощно от над 20 метра, топката се чукна в напречната греда и падна зад голлинията за 0:1.

10 минути по-късно „сините“ по чудо не удвоиха аванса. Чудесна атака на гостите премина през Стефанов, Миланов и Уелтън, за стигне отново до първия. Ударът му от 10-ина метра обаче бе крайно разочароващ.

В 32-ата минута Илиян Стефанов бе на път да копира гола на Уелтън. Този път обаче Янко Георгиев успя да изби отиващата под напречната греда топка в корнер.

5 минути след това Кордоба нанесе мощен удар от над 25 метра. Топката обаче профуча над напречната греда.

В 41-ата минута „сините“ осъществиха отлична атака, при която Илиян Стефанов намери с пета на метър в наказателното поле Георги Миланов, чийто удар се оплете в мрежата, но от външната й страна.

В последната минута на редовното време Левски удвои аванса си. След бърза атака Георги Миланов подаде успоредно в наказателното поле за Билал Бари, който стреля от движение, но защитник на Пирин успя да избие на шпагат в корнер. След неговото изпълнение „орлетата“ не успяха да изчистят и от 13 метра Илиян Стефанов с плътен шут по земя не остави шанс за реакция на Янко Георгиев за 0:2.

180 секунди след началото на втората част Левски можеше да си подпечата победата. Михайлович изведе чудесно Бари. Нападателят нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но Георгиев улови.

В 55-ата минута „сините“ направиха невероятен пропуск. Уелтън стреля от наказателното поле, топката рикошира в крак на „зелен“ защитник, което затрудни Георгиев и той не успя да улови. Притичалият Илиян Стефанов направи добавка от вратарското поле, но не успя да порази целта.

4 минути по-късно Карачанаков стреля неточно от изгодна позиция от фал. Веднага след това в игра се появи Станислав Манолев, както и Казуки Такахаши, за когото това бе дебют с фланелката на Пирин.

В 67-ата минута полицията нахлу в сектора с най-крайните привърженици на Пирин, които показаха арсенала си от пиро ефекти.

В 69-ата минута Марин Петков замени Филип Кръстев и с първото си докосване стреля мощно от дистанция, но над вратата.

120 секунди по-късно Манолев шутира извън наказателното поле, което по никакъв начин не затрудни Николай Михайлов.

В 73-ата минута Левски си осигури трите точки. Уелтън проби отляво и стреля от границата на наказателното поле. Топката рикошира в Илиян Стефанов и влетя в мрежата на Георгиев за 0:3.

Веднага след попадението линейката се появи на терена, за да откара привърженик на домакините, който изглежда пострада от сигнална ракета.