Хебър тресна Спартак (Вн) и се завърна в първата четворка (ВИДЕО)

0
- -

Хебър победи Спартак (Вн) в мач от XXX кръг на Втора лига. На стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик домакините се наложиха с 2:1. По този начин възпитаниците на Николай Митов прекъснаха черната си серия от загуби, докато тази за „соколите“ продължава.

Хебър поведе още в 9-ата минута. След центриране от фал на Евгени Игнатов, Томислав Папазов засече с глава от границата на вратарското поле за 1:0.

Спартак можеше да изравни 10 минути по-късно. При скоростна контра Мехмед Сабри се отскубна сам срещу вратаря и стреля, но Дебърлиев успя да избие.

След час игра Спартак остана с човек по-малко. Веселин Любомиров фаулира Георги Каракашев, за което получи втори жълт и съответно червен картон.

Хебър се възползва моментално от численото си предимство и 5 минути по-късно удвои аванса си. Олег Димитров нахлу в наказателното поле, след което подаде на връхлитащият вляво Евгени Игнатов, който с плътен шут направи 2:0.

В 86-ата минута Спартак върна интригата. Даниел Начев бе изведен отлично в наказателното поле, овладя на гърди и с отсечен удар по диагонала направи 2:1. За повече обаче „соколите“ нямаха нито сили, нито време.

С победата си днес Хебър се завърна в първата четворка, измествайки от там Миньор. Пазарджиклии вече са само на 3 точки от втората позиция, която продължава да се заема от днешния им съперник.