Майкъла: Стойчо трябваше да е наясно, че няма как да прави селекцията! На никого не му е приятно да ходят 500 човека, а на „Герена“ минимум 5000

0
georgi iliev maikala
- -

Георги Илиев – Майкъла коментира деликатната ситуация в ЦСКА-София. Той сподели мнението си за оставката на Стойчо Младенов, както и ще се промени ли нещо с назначението на новия треньор.

„Чудя се на хората не им ли прави впечатление, че и Любослав Пенев напусна със същите думи като Стойчо. И двамата казаха едно и също нещо, но в крайна сметка
Ганчев е човекът с парите и той решава. Когато един собственик реши нещо, то просто се случва. Стойчо Стоилов си върши работата добре. Когато Младенов е започнал работа в ЦСКА, е бил наясно как стоят нещата със селекцията. С този отбор всеки ще стигне до второто място и това е нормално, след като имаш бюджет от 15 милиона. Стойчо Младенов го знае това, но Ганчев дава парите и той решава какво ще се случва. Друго нещо не разбирам. Как феновете го приемат това нещо и защо не го коментират?“, започна Майкъла пред „Мач Телеграф“.

„Колкото до оставката на Стойчо Младенов, той няма друг изход. Другият вариант е да го изгонят, но това ще се отрази на името му. В тази ситуация, който и да дойде начело на „червените“, няма да се промени особено нищо и пак ще сме втори. ЦСКА е голям отбор, но за съжаление лежи на стари лаври. Тези играчи нямат психиката и характера за този клуб. Има 6-7 момчета, които имат качествата и манталитета за клуб като ЦСКА. Вероятно и ръководството има влияние, но собственика тази политика го устройва. ЦСКА е на феновете, а явно и на тях им харесва и не го коментират това нещо. Още в началото на годината казах, че Лудогорец ще поведе в класирането, а „армейците“ ще са втори и разликата ще е 10-12 точки. За съжаление се случи“, продължи той.

„Какъвто и да е профилът на новия треньор, който и да е той, пак ще сме втори. Виждаме, че и Левски се съживи вече, Ботев Пд и Черно море също показват много добър футбол, но който и да поеме ЦСКА, отборът ще остане втори. Купичката не я броят за толкова голям успех. Освен първото място и титлата в шампионата друго не устройва „червените“. Аз съм шампион, такъв ми е манталитетът. Такъв беше на всеки един от нас, които играехме за този клуб. Това беше и причината да побеждаваме европейските грандове“, продължи той.

„Феновете са менторът на ЦСКА! Това трябва да се знае, защото сега собственик е Гриша Ганчев, в годините преди беше и Васил Божков, но те идват и си отиват, а привържениците са тези, които остават зад отбора си винаги. Радващо е, че видяхме повече публика при победата над Славия. На никого не му е приятно да ходят по 500 човека, а на „Георги Аспарухов“ да се събират минимум по 5000. Там се вдигнаха, защото работят сериозни хора, като Сираков, Боримиров и Стоилов. А къде са големи имена като Димитър Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров, Емил Костадинов и т.н. Защо не идват на стадиона? Разделиха феновете. Сега привържениците на ЦСКА се застъпиха за Стойчо Младенов, защото победи 7 пъти Левски, а в неделя предстои мач с тях. Зад него са, защото знае как да победи „сините“ и на феновете това им харесва. За тях е важно този мач да бъде взет на всяка цена“, заяви Илиев. Той коментира и евентуалното назначение на Саша Илич начело на ЦСКА-София.

„В този клуб чужденците не могат да виреят. Може да дойде и да се опита, няма да е първият. Възможно е и да му се получи, ще видим. Със сигурност смяна на треньора ще вдигне духа на играчите. Гриша Ганчев е умен човек, ако бях на негово място, щях да оставя Стойчо Младенов на работа и след като победи Левски, щях да мисля дали да продължи като старши треньор на отбора“, продължи той.

„За съжаление в състава на ЦСКА наистина са много чужденците, но положението е такова. Има 9 играчи от чужбина в титулярния състав, докато на „Герена“ има 8 българи. Прогнозата, която давам за мача в неделя между ЦСКА и Левски, е 2:0 за „червените“ и в понеделник Стойчо Младенов да остане начело на отбора. Мисля, че няма да му приемат оставката“, заяви Майкъла.