Чезари: Наложиха на „Армията“ политиката от Литекс! Сменя треньорите като в Ловеч

0
- -

Известният привърженик и бивш член на УС на ЦСКА Лъчезар Николов-Чезари коментира пред „Тема Спорт“ подадената от Стойчо Младенов оставка като треньор на ЦСКА-София.

„Стойчо Младенов е прав, че за да се работи добре в който и да е отбор, на първо място трябва да има пълно доверие към треньора. Както виждаме, тази нишка в ЦСКА вече е изпусната. Селекцията не се прави професионално. С тази политика резултатите всеки сезон са едни и същи. Дори миналата година Локо Пд, клуб с много пo-малък бюджет, ни изпревари в класирането.

Аз също имам информация за това, което се е случвало в клуба във времето, и знам, че е точно така, както го казва Стойчо Младенов. Не може да се работи по този начин. Ръководството само да си води играчи, каквито то си прецени, на постове, на които то си прецени, да си продават футболисти… Това е политика, която някога е работила в Литекс и сега успяха да наложат и на „Армията“. Ако нямаш доверие в работата на един треньор, било то в спортно-технически или в селекционен план, тогава защо го взимаш? Колко наставници се изредиха в ЦСКА в последните години? Сменя ги, както правеше и в Ловеч – през няколко месеца. Моментът, в който тези неразбирателства в клуба излизат наяве, е крайно неподходящ предвид двубоите за купата и дербито с Левски, но явно нещата са стигнали своя пик и е нужно някакво развитие на ситуацията. Не може да идват нави играчи и Стойчо да казва: „Тези двамата за пръв път ги виждам, а те ми ги представят като футболисти на ЦСКА“. Това сериозно ли е“, недоумява Николов.