Стоилов: Директиви, мирективи са в главите на някого! Ще станем толкова добри, че ще победим и съдиите

0
Снимка: levski.bg
- -

Станимир Стоилов даде обширна пресконференция на „Герена“. на нея той коментира и победата с 3:2 над Лудогорец в Разград.

„Хареса ми желанието, битката, агресията, с която играхме срещу Лудогорец. Играха изключително атакуващо, с висока преса, без да сме в глуха защита, което е стилът на Левски. Играта и желанието отговори на критерия „Левски“. Добро постижение за Левски – раздават се максимално. Ще продължим да градим. Никой не знае какво ще стане на реванша. Не живеем в заблуда, че сме станали по-силни от Лудогорец. Може да имаме лъкатушене.

Интересува ме нашият отбор да играе добре и всичко около мен да е наред. Директиви, мирективи – рано или късно ние ще станем толкова добри, че няма да ни бърка и съдийството. Ако всички гледаме в една посока – в клуб и привържениците – ще победим и съдиите, ако трябва. Директиви, мирективи – те са в главите на някого. Ние да играем добре, всякакви директиви можем да пречупим. Причините винаги ги търся в отбора. Ако губим, аз ще съм виновен.

Срещу ЦСКА трябва да играем на ниво. Единственият проблем е, че няма да съм на пейката. Трябваше да съм на този мач. Съжалявам за напускането на Стойчо Младенов. Той беше интересен съперник, когато води ЦСКА. Футболното съперничеството трябва да е на високо ниво, за да растат и двата отбора. Спадна това съперничество, спадна нивото и Лудогорец се възползва по най-добрия начин. Няма друг виновен, освен Левски и ЦСКА, за хегемонията на Лудогорец. Вчера и да бяхме загубили, пак щях да съм доволен. Знам как се постигат успехи, знам как се преражда един отбор.

Левски е един от клубовете, които постоянно си изказва мнението за проблемите в родния футбол. Нямаме желание да сменим Борислав Михайлов, имаме желание за позитивна промяна във футбола. Трябва да се случи. Ако не се вземат мерки, ще дойде време и Левски да поиска тотална промяна. Левски иска честност и почтеност. Михайлов е легенда на Левски и Левски не може да си помисли да застава срещу собствените си легенди. Но ние всекидневно искаме промяна. Не са ме убедили и другите хора. Общи приказки. За какво ще се увеличава групата? Падат ТВ правата на Левски, а Левски е най-заинтересован и най-ощетен от ТВ правата. Много малко хора водим битка за футбола и затова футболът стигна дотук. Затова сега се налага Левски да се бори сам с много неща, но Левски сам ще се спаси.

Вярвам, че Левски ще играе честно и почтено. Другите отбори прекалено много се интересуват от резултата и личния успех, така че нищо не мога да гарантирам. Левски значи честност, почтеност и вяра! Ние не можем да отстъпваме под никаква форма от принципите. Управляваме го както изискват левскарските принципи.

Няма да наруша споразумението, която имаме с ръководството и спонсорите. Под никаква форма няма да наруша бюджета на Левски, за да не тежи нито на спонсора, нито на феновете, нито на никой. Ще идват играчи с финанси точно толкова, колкото излизат. Няма да извивам ръцете на спонсорите или ръководителите за повече пари. Ще се боря със зъби и нокти с тези играчи да направим достоен Левски. Излизат едни футболисти, на тяхното място влизат други със същите финансови параметри. Не искам под никаква форма да поставяме под напрежение спонсорите. Те си изпълняват ангажиментите, даже на моменти ги преизпълняват. Трябва да имаме по-добра комуникация и най-вече повече доверие към това, което се върши във всяко едно естество. Ако трябва и с юноши ще играем, но Левски трябва да се спаси. Готов съм на всякакви варианти, за да може Левски да съществува и да си изчисти всички задължения.

Поставих задача евротурнирите. На този етап понаваксахме част от изоставането. Имаме шансове, трябва да спечелим голяма част от оставащите мачове. Не мога да кажа, че на 100 процента гарантирам участие. Трудно можем да осигурим издръжка, ако не влезем в групова фаза. Ако влезем в груповата фаза, тогава вече голяма част от бюджета ще е покрит. И този ден ще дойде. Тогава на спонсорите ще им олекне, както и на привържениците. Сега им е тежко.

Нямам претенции към подкрепата. Навсякъде се чувстваме като домакини. И вчера почти целият стадион беше на Левски. Няма какво повече да искам от тях. Имаме безрезервна подкрепа. Има обединение между всички. Левскарите трябва да вървим заедно. Има ли проблем, трябва да се решава и да се върви напред.

За полуфинал не дават награди. Ще съм щастлив, ако вземем Купата, ще съм много радостен. Такива полуфинални срещички не са ми… Трябва да играем като вчера“, коментира Стоилов.